Anderlecht shortlist: 5 vervangers voor Schmeichel

Anderlecht shortlist: 5 vervangers voor Schmeichel

Met het aflopen van zijn contract eind juni, blijft de toekomst van Kasper Schmeichel bij Anderlecht hoogst onzeker. Hoewel er een optie is om zijn overeenkomst te verlengen, suggereren La Dernière Heure en Het Nieuwsblad dat het zeer realistisch is dat de doelman elders zijn carrière voortzet.

De beslissing zal grotendeels afhangen van welke clubs zich na het EK aandienen. Anderlecht bereidt alvast een mogelijk vertrek van hun betrouwbare sluitstuk voor door verschillende dossiers van interessante doelmannen nauwlettend op te volgen.

In de voorbije weken en maanden werden er alvast 5 mogelijke opvolgers genoemd voor Schmeichel.

Stefan Ortega (Manchester City)

In maart werd Stefan Ortega genoemd als een potentiële kandidaat voor Sporting. Momenteel fungeert Ortega als reservedoelman bij Manchester City, maar er is een impasse ontstaan tussen hem en de club over een mogelijke contractverlenging, met name wat betreft zijn salaris.

Ortega's contract bij het Etihad Stadium loopt door tot juni 2025, en bovendien is hij niet langer bereid om genoegen te nemen met een rol als tweede doelman.

Hoewel Pep Guardiola een grote fan van hem is en zijn kwaliteiten ten zeerste apprecieert, lijkt een rol als eerste doelman onrealistisch vanwege de onbetwiste positie van Ederson in het doel.

De onderhandelingen tussen Ortega en Manchester City zijn nog niet afgebroken, en er worden binnenkort nieuwe gesprekken gepland. Guardiola is vastbesloten om Ortega bij de club te houden, maar het lijkt erop dat er compromissen moeten worden gesloten. Sportief en financieel.

Hoewel de 31-jarige doelman weinig speeltijd krijgt bij City, wil Guardiola hem liever niet zien vertrekken.

Mads Kikkenborg (Anderlecht)

De Deense enclave van Anderlecht won in januari flink aan terrein met de komst van de Mads Kikkenborg van Lyngby BK. De 24-jarige doelman ondertekende een contract van 4,5 jaar, en Anderlecht telde een transfersom van 10 miljoen Deense kronen neer voor hem, wat neerkomt op zo’n 1,34 miljoen euro.

Met aanvullende bonussen kan de totale waarde van de deal in de toekomst zelfs nog verder stijgen. Anderlecht heeft veel werk gehad om Lyngby BK te overtuigen om een akkoord te bereiken over de transfer van Kikkenborg.

Kikkenborg werd gezien als de ideale kandidaat om de nummer twee positie in te nemen, toen Maxime Dupé de club verliet. “Zou de komst van jonge keeper Mads Kikkenborg The Great Dane extra prikkelen?” vroeg Het Nieuwsblad zich daarom af.

“Hij is geen nummer drie”, zei Brian Riemer aan La Dernière Heure. Volgens Gazet van Antwerpen is het zelfs de bedoeling dat Kikkenborg op termijn doorgroeit tot de nieuwe eerste doelman.

Hij moet eerst leren van Kasper Schmeichel vooraleer hij de nummer één kan overnemen.

Rome-Jayden Owusu-Oduro (AZ Alkmaar)

Binnen AZ Alkmaar staat Rome-Jayden Owusu-Oduro bekend als het grootste keeperstalent dat de jeugdopleiding heeft voortgebracht. Ze koesteren hem als 'Dida', naar de Braziliaanse voormalige topdoelman van AC Milan.

Owusu-Oduro steeg dit seizoen tot de positie van tweede doelman, en toen Matthew Ryan voor de Azië Cup vertrok met Australië, kreeg de tiener zijn kans in het eerste elftal. AZ Alkmaar besloot bewust om geen nieuwe keeper te halen en te vertrouwen op de 19-jarige.

In een gedurfde zet koos coach Pascal Jansen ervoor om hem te laten debuteren in de Conference League-wedstrijd tegen Legia Warschau, ten koste van de meer ervaren Hobie Verhulst - die is 31 en speelde al veertien Europese wedstrijden.

Ondanks de uitdagende omstandigheden, zowel op als naast het veld, maakte Owusu-Oduro een grote entree in het eerste team van AZ Alkmaar, en werd hij de jongste doelman die debuteerde voor een Nederlandse club sinds 1987.

“Mijn keuze is op hem gevallen omdat hij onze keeper voor de toekomst is”, zei Jansen toen.

Anderlecht toonde vorig jaar december al interesse in Rome-Jayden Owusu-Oduro, maar de veelbelovende jonge doelman koos ervoor om zijn verbintenis bij AZ Alkmaar te verlengen. Nu, enkele maanden later, is Anderlecht opnieuw geïnteresseerd in Owusu-Oduro, terwijl ook clubs als Chelsea en Wolverhampton hem op hun radar hebben staan.

Daniel Peretz (Bayern München)

Interessant genoeg komt nu ook Daniel Peretz in beeld bij Paars-Wit. De 23-jarige Israëliër, die dit seizoen bij Bayern München speelt, werd vorige zomer voor 5 miljoen euro overgenomen van Maccabi Tel Aviv.

Peretz heeft tot dusver moeite gehad om zich te laten gelden bij de Duitse grootmacht. Sinds zijn aankomst heeft hij slechts twee keer mogen spelen, in een bekerwedstrijd tegen derdeklasser Preussen Münster, en in de Bundesliga tegen VfL Wolfsburg.

Momenteel staat hij op de derde plaats in de pikorde achter Manuel Neuer en Sven Ulreich. Een tijdelijke overstap naar Anderlecht zou voor Peretz wellicht een welkome kans zijn om meer speeltijd en ervaring op te doen.

Anderlecht lijkt serieus geïnteresseerd te zijn en heeft naar verluidt al meerdere keren met Bayern aan tafel gezeten. De onderhandelingen zijn naar verluidt nog steeds gaande, met als inzet een huurovereenkomst zonder aankoopoptie.

Peretz staat bekend als een shot-stopper en een penaltyspecialist, en wordt geroemd om zijn katachtige reflexen. Daarnaast wordt hij beschreven als een moderne, atletische doelman met uitstekende vaardigheden in het uitvoetballend gebied en passing.

Almog Cohen, voormalig voetballer van Nürnberg en Ingolstadt, heeft Peretz zelfs omschreven als de "Manuel Neuer 2.0" en de "Israëlische Neuer".

Koen Casteels (VfL Wolfsburg)

Volgens Het Nieuwsblad staat Koen Casteels van VfL Wolfsburg bovenaan het lijstje met potentiële opvolgers voor Schmeichel.

Na het seizoen 2017-2018 werd Casteels door het Duitse voetbalblad Kicker verkozen tot beste doelman van de Bundesliga en hij geldt vandaag nog steeds als een van de beste sluitstukken in de Duitse competitie.

“Casteels behoort tot de top 20 van de wereld”, zei Erwin Lemmens, die met Casteels samenwerkte bij de nationale ploeg. Na zeven jaar als de onbetwiste nummer 1 voor VfL Wolfsburg komt er na negen jaar een einde aan het verhaal van Casteels bij de Duitse club.

Ondanks de voortdurende geruchten over interesse van grote Europese clubs, heeft Casteels herhaaldelijk aangegeven dat hij een specifieke voorkeur heeft voor een nieuwe uitdaging.

De doelman wil vooral nog vele jaren doorgaan, omdat hij zich nog steeds in topvorm voelt. In een interview met Het Nieuwsblad gaf Casteels aan dat hij een terugkeer naar België niet uitsluit.

“Over een paar jaar misschien. Ik sluit dat niet uit, maar het is zeker geen must”, zei hij in september.

Casteels heeft onlangs een huis in België gebouwd, waar hij later met zijn vrouw en kinderen, Cilou en Nicolas, wil gaan wonen. “Gebeurt dat dan eerder dan verwacht?” vroeg Het Nieuwsblad zich af.

POLL: Wie moet de opvolger van Schmeichel worden?

Meer sportnieuws

Laatste Voetbalnieuws

<strong>LIVE EK 2024: Verrassingen bij Italië, Spanje met B-elftal</strong>
LIVE EK 2024: Verrassingen bij Italië, Spanje met B-elftal

Het Europees kampioenschap in Duitsland draait op volle toeren. Tijdens het toernooi kan u via ...

678
678
<strong>DUIVELS LIVE: Thomback is een feit, Meunier geeft eerste reactie</strong>
DUIVELS LIVE: Thomback is een feit, Meunier geeft eerste reactie

De Rode Duivels willen deze zomer zover mogelijk geraken op het Europees kampioenschap in Duitsland. ...

1619
1619
Nederlanders eerlijk: "Wat België voorin heeft, is beter dan bij Oranje"
Nederlanders eerlijk: "Wat België voorin heeft, is beter dan bij Oranje"

De Rode Duivels willen zich aanstaande woensdag verzekeren van een plek in de tweede ronde van het ...

3
3
'Alexander Blessin hakt knoop over Union-vertrek'
'Alexander Blessin hakt knoop over Union-vertrek'

Het heeft er alle schijn van dat Union SG voor het derde jaar op rij naar een nieuwe hoofdtrainer op ...

62
62
'Nusa-deal in stroomversnelling: prijskaartje gelekt'
'Nusa-deal in stroomversnelling: prijskaartje gelekt'

Bij Club Brugge zijn de trainingen maandag terug hervat, maar de selectie is nog lang niet compleet. ...

230
230
Van Basten geeft oprechte mening over Romelu Lukaku
Van Basten geeft oprechte mening over Romelu Lukaku

De Rode Duivels willen zich woensdagavond tegen Oekra&iuml;ne verzekeren van een plek in de volgende ...

237
237
'Riemer geeft hint over toekomst Dolberg, Dreyer & Delaney'
'Riemer geeft hint over toekomst Dolberg, Dreyer & Delaney'

Ook bij Anderlecht is afrap van de de voorbereiding op het nieuwe seizoen gegeven. Veel nieuwe ...

253
253
AA Gent onthult definitieve samenstelling sportieve staf
AA Gent onthult definitieve samenstelling sportieve staf

De komst van Wouter Vrancken was al langer een publiek geheim, net als het feit dat hij enkele ...

132
132
'Jackpot voor Club Brugge: Fabrizio Romano dropt bommetje'
'Jackpot voor Club Brugge: Fabrizio Romano dropt bommetje'

Voor de eerste training van het nieuwe seizoen ontbraken nog een heleboel bekende gezichten bij Club ...

541
541
'Stunt van formaat: Lukaku nu al terug naar Anderlecht?'
'Stunt van formaat: Lukaku nu al terug naar Anderlecht?'

Terwijl hij op het EK de nul van de tabellen wil vegen wordt er ook druk gespeculeerd over de ...

979
979
'Totale uitverkoop in Genk: zestal mag beschikken'
'Totale uitverkoop in Genk: zestal mag beschikken'

Onder het goedkeurend oog van kersverse coach Thorsten Fink heeft KRC Genk de trainingen hervat. ...

514
514
Club Brugge maakt bliksemvertrek officieel wereldkundig
Club Brugge maakt bliksemvertrek officieel wereldkundig

De trainingen zijn hervat bij Club Brugge, waar Nicky Hayen meteen nog het nodige vuurwerk op de ...

516
516
<strong>‘Kaskraker voor Club Brugge: duelmonster van 10 miljoen’</strong>
‘Kaskraker voor Club Brugge: duelmonster van 10 miljoen’

Ryan Flamingo, die vorig seizoen op huurbasis bij FC Utrecht speelde, heeft indruk gemaakt als ...

542
542
Henkens verlaat Lommel en verrast met nieuwe uitdaging
Henkens verlaat Lommel en verrast met nieuwe uitdaging

Lommel SK heeft vandaag aangekondigd dat Robin Henkens de club na zes jaar verlaat. De voormalige ...

42
42
Courtois nooit meer Rode Duivel? “Technisch beter”
Courtois nooit meer Rode Duivel? “Technisch beter”

Koen Casteels vervulde een heldenrol tegen Roemeni&euml; op het EK. De doelman was niet alleen ...

485
485
Transfer Mokio officieel, Kompany probeerde nog te kapen
Transfer Mokio officieel, Kompany probeerde nog te kapen

De transfer van Jorthy Mokio naar Ajax is officieel bekendgemaakt op de offici&euml;le kanalen. ...

153
153
‘Antwerp al met drie nieuwkomers, twee spelers krijgen kans’
‘Antwerp al met drie nieuwkomers, twee spelers krijgen kans’

Royal Antwerp FC is aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen begonnen. The Great Old begint ...

520
520